Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
    Rik - Donderdag 27 Oktober 2022

    Bier pepernoten maken? Ontdek hier het recept

    Bier pepernoten, ofwel 'Pfeffernüsse' in het Duits, zijn een heerlijke traktatie tijdens de feestdagen. Ze worden gemaakt van gedroogde pepers en kruiden, en worden traditioneel geserveerd met glühwein of warme chocolademelk. In dit artikel lees je hoe je deze soorten pepernoten maakt volgens een authentiek Duits recept. Op deze manier kun je zelf genieten van deze heerlijke lekkernij, of ze cadeau doen aan vrienden en familie.

     

    Welke ingrediënten heb ik nodig om bier pepernoten te maken?

    De ingrediënten die je nodig hebt voor dit recept zijn:

    • Een ons boter
    • Een half flesje Quadrupel bier (bijvoorbeeld: Zuster Agatha van Muifel)
    • 250 gram zelfrijzend bakmeel
    • Een halve theelepel zout
    • Anderhalve eetlepel speculaaskruiden
    • 125 gram bruine basterdsuiker
    • Vier eetlepels melk

     

    Hoe je deze bierpepernoten maakt

    Stap 1

    Voeg als eerste de suiker, speculaaskruiden, het zelfrijzend bakmeel, en als laatste het zout bij elkaar. Gebruik hierbij het liefste een goede kom. Meng dit vervolgens goed door elkaar zodat je een stevig mengsel krijgt. Dit vormt de basis van de pepernoten.

     

    Stap 2

    Wanneer je een stevig mengsel hebt, wordt het tijd om alle andere ingrediënten toe te voegen. Begin met de boter en voeg vervolgens het bier en melk toe. Daarna wordt het tijd om het mengsel te kneden tot een stevige bal. Het kneden doe je uiteraard met de hand.

     

    Stap 3

    Heb je eindelijk een stevige bal gekneed? Dan wordt het tijd om de oven voor te verwarmen op 180 graden. Vergeet niet om ook de bakplaat even in te vetten.

     

    Stap 4

    Als vierde gebruik je het deeg dat je hebt gemaakt om kleine bolletjes te draaien. Deze leg je vervolgens op de bakplaat. Heb je inmiddels elk bolletje op de bakplaat gelegd? Druk dan voor de zekerheid elk bolletje even aan.

     

    Stap 5

    Nadat je alle bolletjes op de bakplaat hebt gelegd en goed hebt gedrukt, wordt het tijd om de oven haar werk te laten doen. Laat de pepernoten 25 minuten bakken.

     

    Stap 6

    Ben jij geduldig genoeg geweest? Haal dan nu de pepernoten uit de oven en laat ze vervolgens afkoelen. Zodra ze niet meer heet zijn, zijn ze klaar om opgegeten te worden. Probeer ze ook zeker uit wanneer ze nog heerlijk warm zijn, want met name op koude dagen is dit heerlijk om te doen.

     

    Wat maakt deze pepernoten zo lekker?

    Bierpepernoten worden alom gezien als een heerlijke lekkernij. Dit komt mede doordat de ingrediënten die erin zitten, elkaar perfect aanvullen. Zo is er niet alleen speculaaskruiden en boter in verwerkt, maar ook bier. Dit maakt de smaak van deze soorten pepernoten uniek. Daarnaast is het een traditie om ze te serveren met glühwein of warme chocolademelk, wat natuurlijk ook erg lekker is. Wil jij graag bierpepernoten maken? Volg dan het recept hierboven en geniet van deze heerlijke lekkernij! Wie weet kun je ze dit jaar ook cadeau doen aan familie of vrienden. Hopelijk worden ze net zo blij van deze pepernoten als jij. In ieder geval wensen wij je veel plezier met bakken.

    Wil jij een leuk sinterklaascadeau schenken? Bestel een van onze bierpakketten of onze Beer Adventure Bier Adventskalender.

    Bier nieuwtjes

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »