Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Quadrupel bieren kopen. Heel eenvoudig bij CraftOnly.nl

  De beste selectie Quadrupel bieren vind je op Craftonly.nl, voor liefhebbers, door liefhebbers. Alleen ambachtelijke bieren en de volgende dag geleverd. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Helaas geen bieren gevonden...

  Het ontstaan van quadrupel

  Als je alle biersoorten langs elkaar zou zetten, dan is quadrupel een van de jongere bieren. Waar andere biersoorten al eeuwenlang bestaan, bestaat quadrupel pas sinds 1991. Een jonkie onder de bieren dus. La Trappe, een van de trappistenbrouwers in Nederland, heeft de term ‘quadrupel’ voor hun zwaarste bieren als eerste gebruikte. Het is alleen niet duidelijk of La Trappe echt de eerste was die het quadrupel bier als eerste brouwde. Waarschijnlijk werd het al eerder gebrouwen en gedronken, maar heette het toen geen quadrupel. Tegenwoordig wordt dit bier door veel brouwerijen gemaakt, met name de trappisten maken dit bier.

  De krachtige smaak van quadruppel

  Als we het rijtje van enkel bier tot en met quadruppel bier afgaan, valt er een ding  heel duidelijk op, het alchoholpercentage wordt steeds hoger. Het alcoholpercentage van de quadruppel is 10% of meer. Hoewel het bier veel alcohol bevat, is dit niet het allerbelangrijkste aan dit bier. De smaak is vele malen belangrijker. Dit bier heeft een zeer rijke smaak, en de smaak van quadruppel kan onderling ook best veel verschillen. De smaak heeft zoete elementen, maar het bittere van bier proef je zeker ook terug. Veel quadruppels worden omschreven als karamelachtig. Regelmatig worden er kruiden en suikers toegevoegd aan dit bier, hierdoor verschilt de smaak van quadruppels onderling nog meer. De kleur van dit bier is vaak donker koper of donker bruin. En dit alles maakt dat quadruppel een lekker bier is voor tijdens de donkere winterdagen. Maar tegenwoordig wordt dit bier door liefhebbers het hele jaar door gedronken. Het is in ieder geval een bier waar je lekker voor moet gaan zitten, wat je rustig op moet drinken en waar je vooral van moet genieten.

  Quadrupel bij Craft Only

  De La Trappe quadrupel is een door fijnproevers veel gedronken bier.  Deze en veel andere quadrupels kun je bestellen op Craft Only. Neem bijvoorbeeld de Muifel Zuster Agatha, een echte prijswinnaar. In 2015 is deze quadrupel uitgeroepen tot beste bier van Brabant. Zeker een kijkje waard. Naast verschillende quadrupels hebben we een enorm aanbod aan andere bieren. Ook kun je je eigen pakket samenstellen met je favoriete biertjes. Maar je kunt natuurlijk ook een aantal bieren nemen om je eens te laten verassen en nieuwe bieren te proeven.

  De krachtige smaak van Quadrupel bier

  Als je van bier houdt, dan heb je waarschijnlijk meerdere dubbels en tripels gedronken. De Quadrupel is een stuk zeldzamer. Het is ook eigenlijk geen biersoort dat een specifieke samenstelling heeft. De naam is ook nog redelijk jong. Het is waarschijnlijk bedacht door La Trappe. Zij introduceerden de naam met hun La Trappe Quadrupel. Het is vergelijkbaar met een dubbel of een tripel. Alleen dan is een Quadrupel nog sterker. Het bevat meer alcohol en dat proef je terug. Het alcoholpercentage ligt boven de 10 %. Over het algemeen wordt dit biertje dan ook rustig gedronken. Het wordt veel gemaakt door trappisten en is dus een bier waar je echt van moet genieten. Hoewel het een hoog alcoholpercentage heeft, is de smaak van een Quadrupel het allerbelangrijkste.

  De mooie smaak van een Quadrupel

  Quadrupel is dus niet echt een biersoort. Het is meer een soort stijl. Afgeleid daarvan kun je bepalen wat als een Quadrupel telt en wat niet. Het woord Quadrupel staat dan ook lang niet altijd op de fles. In België wordt vaak Grand Cru gebruikt. Dat is in sterke mate te vergelijken met een Quadrupel. Het bier heeft een zeer rijke smaak. En deze kan onderling ook aardig verschillen. Het heeft zoete elementen, maar het bittere van bier proef je ook erg terug. Veel Quadrupels worden omschreven als karamelachtig. Er worden regelmatig kruiden en suikers toegevoegd. Hierdoor verschilt de smaak tussen Quadrupels onderling nog meer.

  De mooiste Quadrupels bestel je bij Craft only

  De La Trappe Quadrupel is een veel gedronken biertje onder fijnproevers. Deze, en nog vele andere Quadrupels, bestel je natuurlijk gewoon op de website van Craft Only. Hier is een enorm assortiment bier. Je kunt je eigen pakket samenstellen met je favoriete bieren. Natuurlijk is dit ook een uitgelezen gelegenheid om een paar speciale biertjes uit te proberen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »