Recept: IPA Mac ’n Cheese
Benodigdheden
- Oven
- Ovenschaal (20x30cm)
- Kookpan
Tijd
Totale bereidingstijd: ongeveer een uur.
- Voorbereiding: 10 min
- Bereiding: 30 min
- Oven: 15-20 min
Ingrediënten
4 porties (of 2 als je grote honger hebt)
- 75 gr Ongezouten roomboter
- 3 tenen Knoflook, fijngesneden
- 100 gr Spinazie, steeltjes verwijderd
- 500 ml Volle melk
- 300 ml Hooglander Indian Pale Ale
- 275 gr Macaroni
- 120 gr Cheddar
- 250 gr Mozzarella (uitgelekt)
- Paneermeel
Bereiding
1. Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en bak de spinazie voor een minuut of 2, tot het geslonken is. Tip: voeg een scheutje olijfolie toe aan de boter, dan brand hij niet aan!
2. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog een minuutje mee.
3. Voeg eerst de melk toe, daarna het bier.
4. Breng zachtjes aan de kook, voeg dan de macaroni toe.
5. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.
6. Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C (hete lucht).
7. Wanneer de macaroni bedekt is in saus voeg je de cheddar en 2/3 van de mozzarella toe. Roer voorzichtig maar goed door tot alle kaas gesmolten is.
8. Giet de Mac ’n Cheese in een ovenschaal en verkruimel daar de rest van de mozzarella overheen.
Maak het geheel af met paneermeel, zoveel als jij lekker vind.
Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot de bovenkant goudbruin en krokant is.
