Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Ellie Bolouse - Donderdag 23 Maart 2020

  Door de glazen het bier niet meer zien [bierglazen 2/3]

  Nu je bekend bent met de glazen die het beste bij bier met hoge gisting passen is het tijd om te kijken naar de bieren met een lage gisting. De meeste zal je vast al een keer tegen gekomen zijn in de kroeg. Er zijn mensen die vinden dat al die verschillende glazen voor het grootste gedeelte onzin zijn. Toch is het zo dat, zelfs als je geen speciaalbier drinkt, de plek waar je aan het drinken bent invloed kan hebben op het glas dat je in je handen hebt.

   

  Het VaasjeVaasje

  Alternatieve namen: Rotterdammer, emmer, Amsterdammer of boerke

  Beste glas voor bijvoorbeeld: pils en lichte IPA

   

  Er zijn verschillende formaten van dit glas op de markt, maar alleen de 25cl is een echt vaasje. Te herkennen aan hoe hij van onder naar boven taps toe op loopt. Hierdoor is hij net wat makkelijker vast te houden dan een fluitje. Over het algemeen heeft een pilsje niet al te aanwezige smaken en aroma’s, waardoor er geen bolling boven in het glas nodig is. Hier geld voor zowel bier als glas dat drinkgemak voorop staat!

   

  Het FluitjeFluitje

  Alternatieve namen: buisje, pijpje of piepke

  Beste glas voor bijvoorbeeld: pils

   

  De uitvinder van dit glas zou hem de bijnaam Piepke gegeven hebben. Het is een typisch Nederlands glas. Door zijn langwerpige, rechte en smalle vormgeving blijft de schuimkraag leven, wat het bier dus langer beschermt tegen zuurstof. De werkelijkheid laat echter zien dat het glas leeg is voor zuurstof de kans krijgt zijn slag te slaan. En dan is het natuurlijk gewoon tijd voor de volgende ronde.

   

  PulPul bier

  Alternatieve namen: Oktoberfest, bierkan, Pulles, Mass glas

  Beste glas voor: Oktoberfest bier en Märzen

   

  Deze glazen zijn niet te missen. Het zijn de grootste, dikste bierglazen in deze collectie. En soms hebben ze zelfs een deksel. De meest voorkomende maten zijn halve liter en een hele liter, maar groter bestaan zeker. De dikte van het glas zorgt ervoor dat het bier lekker lang koel blijft en ze niet barsten tijdens het lompe proosten. Hoewel ze vooral in Duitsland en Oostenrijk gebruikt worden tijdens feesten, komen ze ook in Nederland voor.

   

  Zo zie je maar weer. Er zit meer in je glas dan alleen maar bier. Zelfs als hij er simpel uit ziet, zit er vaak toch echt een hele geschiedenis in, en is er een wereld van verschil tussen de gewoontes die bij ieder glas hoort. Je zou maar een tulpglas op Oktoberfest tegen komen. Wij moeten er niet aan denken!

   

  Er zijn nog maar twee glazen over voor de laatste ronde van deze serie. Klein maar fijn. Weet jij welke het zijn?

   

  Wil je een mooi bierglas kopen? Bekijk deze pagina op CraftOnly.nl.

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »