Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Italiaans Bier

  Bij een echt bierland zal je misschien niet zo snel aan Italië denken maar nou is het dus zo dat ze in Italië echt wel wat lekkere bieren brouwen. Italianen zelf drinken ook over het algemeen vooral Italiaans gebrouwen bier. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Helaas geen bieren gevonden...

  Italiaanse bieren

  Bij een echt bierland zal je misschien niet zo snel aan Italië denken maar nou is het dus zo dat ze in Italië echt wel wat lekkere bieren brouwen. Italianen zelf drinken ook over het algemeen vooral Italiaans gebrouwen bier. Twee derde van het bier dat wordt verkocht in Italië is ook daadwerkelijk van Italiaanse bodem. Hoewel vroeger de reputatie van bier niet veel goeds was, ze zagen het vooral als een drankje wat je alleen dronk bij het eten van pizza, wordt bier steeds populairder en worden deze oude oordelen wat losser gelaten. Geniet dus lekker van je biertje in Italië of het nou met of zonder pizza is, bier past namelijk ook gewoon heel goed bij andere gerechten.

   

  Lichte bieren

  In Italië worden vooral lichte bieren gebrouwen. Dit past ook wel bij het warme klimaat en de zonnige natuur. Als je in Italië van de zon aan het genieten ben en het is warm dan drink je natuurlijk het liefst een ijskoud licht biertje. Zware bieren worden in warmere klimaten minder snel gedronken alhoewel verschillende soorten speciaalbieren wel bezig zijn met een opkomst in Italië.

   

  Geschiedenis

  Het land heeft niet net zo’n lange geschiedenis met bier zoals bijvoorbeeld Nederland, België of Duitsland dat heeft. Toen de Romeinen nog rondliepen werd het namelijk gezien als een barbaars drankje totdat in de middeleeuwen de populariteit van bier toch wat ging toenemen. Pas in 1996 werd er voor het eerst een brouwcafe geopend in Italië genaamd Le Baladin. Daar werd een kleine hoeveelheid bier gebrouwen die dan op dezelfde plek genuttigd kon worden door gasten. Inmiddels hebben de bierdrinkers in Italië ook wel een groeiende interesse in wat zwaardere bieren zoals IPA, Tripel, Barley Wine en Imperial Stout. De hoeveelheid brouwerijen groeit ook gestaag door en tegenwoordig zijn er zo’n 500 te vinden in het land.

   

  Beroemde merken

  Peroni is waarschijnlijk wel de bekendste bier brouwerij in Italië. Hun bier Nastro Azzurro is een van hun best verkopende bieren en die zal je ook veel op het terras tegenkomen als je op vakantie bent daar. Andere bekende merken zijn Birra Moretti, hier is Heineken de eigenaar van en Tre Fontane. Ga je deze zomer dus lekker op vakantie naar Italië probeer dan zeker even deze heerlijke pilsen uit terwijl je van de zon en het mooie lang geniet.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »