Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Belgisch Bier kopen. Heel eenvoudig bij CraftOnly.nl

  De beste speciaalbieren uit België vind je op Craftonly.nl, voor liefhebbers, door liefhebbers. Alleen ambachtelijke bieren en de volgende dag geleverd. Toon meer

  Alcoholpercentage/ ABV

  Bitterheid/ IBU

  Bierkleur/ EBC

  Prijs

  -
  2 Producten
  Amai Ne Gouwe Loemelaer Tripel

  Amai Ne Gouwe Loemelaer Tripel

  Deze stevige tripel van Amai is ambachtelijk geb...
  Binnenkort beschikbaar
  3,50
  Van Hoppen Dubbel

  Van Hoppen Dubbel

  Een Dubbel van hoge gisting met een alcoholperce...
  Binnenkort beschikbaar
  2,95

  België is het middelpunt van de speciaalbier cultuur

  In grote delen van Europa is bier het populairste alcoholische drankje. Vooral in de noordelijk gelegen landen is dat het geval. Bier wordt al ongelooflijk lang gebrouwen. En door de eeuwen heen is er veel veranderd. Er zijn veel meer biersoorten en smaken bijgekomen. Zo werd in Tsechië het eerste pilsje gebrouwen, Pilsner Urquell. België is de meest belangrijke speler geweest bij het ontwikkelen van speciaalbieren. En waarschijnlijk zijn ze dat nog steeds. Uit dit relatief kleine land komen ongelooflijk veel verrukkelijke bieren. En wij Nederlanders hebben geluk, want we wonen vlakbij. De Belgische biercultuur is al vroeg naar Nederland komen overwaaien. En ook hier worden nu verrukkelijke speciaalbiertjes gebrouwen. Deze zijn vaak geïnspireerd door Belgische brouwers, maar er zitten ook een aantal mooie, nieuwe ideeën tussen. Toch is het aantal speciaalbieren dat uit België komt nog vele malen groter.

  De vele biermerken uit België

  In totaal zijn 6 trappisten in België gevestigd. Dat is precies de helft van het totale, wereldwijde aantal. Zo'n getal zegt meteen veel over de invloed van Belgische brouwerijen. Achel, Chimay en Orval zijn een paar schitterende trappistenbieren. Westvleteren is waarschijnlijk het meest begeerde biermerk van de wereld. En ook Westmalle en Rochefort hebben hun stempel gedrukt op de wereldwijde biercultuur. Verder zitten er natuurlijk ook nog veel kleine ambachtelijke brouwerijen in België. La Chouffe is een zeer bekend biertje dat erg in het oog springt door de vrolijke kabouter die op de fles staat.

  Belgische bieren bij Craft Only

  Je hoeft gelukkig niet naar België af te reizen om de heerlijke Belgische speciaalbieren te proeven. Sterker nog, het is zelfs niet nodig om de deur uit te gaan. Want bij Craft Only kun je de heerlijke Belgische bieren gewoon thuis laten bezorgen. Echte bierkenners weten dat het Belgische bier op smaak en compositie vrijwel niet te overtreffen is. En je kunt ze allemaal proberen door ze te bestellen via de website van Craft Only.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »