Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Weizen bier kopen. Heel eenvoudig bij CraftOnly.nl

  De beste selectie Weizen bieren vind je op Craftonly.nl, voor liefhebbers, door liefhebbers. Alleen ambachtelijke bieren en de volgende dag geleverd. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Helaas geen bieren gevonden...

  Weizen is een heerlijk tarwebier uit Duitsland

  Duitsland is een echte bierland. Toch is er daar over het algemeen iets minder aandacht voor speciaalbier. Helemaal als je dat vergelijkt met België. Over het algemeen hoef je dus ook een stuk minder verrassingen uit Duitsland te verwachten. Er is wel één type speciaalbier dat erg veel wordt gedronken. En dat is natuurlijk Weizen. Dit tarwebier is afkomstig uit het zuiden van Duitsland. In die regio wordt het dan ook erg veel gedronken. Maar ook in in de rest van het land is het bier erg populair. In Nederland is het tegenwoordig ook vrijwel overal verkrijgbaar. Het is vooral populair tijdens de zomer.

  Volgens het Duitse Reinheitsgebot

  In Duitsland zijn ze nogal van de regels. En dat geldt ook voor bier. Mede hierdoor is bijvoorbeeld België veel innovatieve geweest als het op nieuwe smaken aankomt. Een weizen mag in Duitsland slechts drie ingrediënten bevatten. Dat is tarwe, hop en water uit een natuurlijke bron. In totaal moet minstens 50 % tarwe zijn. Hefeweizen is de meest bekende variant. Deze is licht van kleur. Er is ook Dunkelweizen, wat donker van kleur is. Weizen betekent dan ook geen wit, zoals veel mensen denken. Weizen is Duits voor tarwe. Weißbier betkent witbier. Het grote verschil is dat er aan Belgisch witbier wel andere ingrediënten mogen worden toegevoegd. Zij maken graag gebruik van kruiden en sinaasappelschillen.

  Het mooiste weizenbier vind je online

  Paulaner Weizen en Erdinger zijn waarschijnlijk de meest bekende weizbieren. Op het Oktoberfest in Beieren wordt dit volop gedronken. Deze twee kun je natuurlijk ook gewoon online bestellen, samen met een heel scala aan weizbieren. Bij Craft Only is er een enorm aanbod. Je kunt hier de rijke en verfrissende smaak van alle merken op de proef stellen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »