Tripels behoren ook in Nederland inmiddels tot het standaard aanbod van bieren. Het leuke aan dit type bier is dat er onderling erg veel verschil in smaak is. De ene tripel kan een geheel andere smaak hebben dan de andere. Dat geldt eigenlijk ook voor de kleur. Tripels zijn meestal redelijk licht, maar kunnen ook amberkleurig zijn. Kenmerkend aan een tripel is dat een zwaar bovengistend bier is. Vaak is er ook sprake van hergisting op de fles. Waar de naam tripel vandaan komt is niet helemaal duidelijk. De term is al behoorlijk oud, maar werd pas in de jaren '50 echt gebruikt. Westmalle kwam met een eigen tripel. Deze naamgeving werd uiteindelijk overgenomen door andere bierbrouwers. Tripel slaat terug op de kracht van het bier, zowel in smaak als het alcoholpercentage.
Tripels hebben niet één kenmerkende smaak. Elke tripel is anders. De smaak is meestal wel hoppig en moutig. Tripels zijn hierdoor relatief bitter. Een andere eigenschap van tripels is het hoge alcoholpercentage. Deze ontstaat gedeeltelijk door het langere gistingsproces en de hogere hoeveelheid graan die wordt gebruikt. Veel brouwers voegen daarnaast suiker toe aan hun tripel. En dat zorgt ervoor dat het alcoholpercentage omhoog gaat. Tripels hebben over het algemeen een hoger koolzuurgehalte dan andere bieren.
Er worden heel wat lekkere tripels gebrouwen. En dankzij Craft Only kun je er erg veel thuis laten bezorgen. Een Westmalle Tripel, een La Trappe Tripel of een Vagabond Trotse Tripel gaan er altijd wel in. Van het beste tripel bier kun je een tijdje genieten. Het is dus geen bier dat je zo even achterover moet slaan. De smaak is complex en heeft veel diepgang. Het is een bier voor de echte levensgenieter.