Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Russian Imperial Stout kopen. Heel eenvoudig bij CraftOnly.nl

  De beste selectie Russian Imperial Stout bieren vind je op Craftonly.nl, voor liefhebbers, door liefhebbers. Alleen ambachtelijke bieren en de volgende dag geleverd. Toon meer

  Alcoholpercentage/ ABV

  Bitterheid/ IBU

  Bierkleur/ EBC

  Prijs

  -
  1 Product
  Hooglander Russian Imperial Stout

  Hooglander Russian Imperial Stout

  De Hooglander Russian Imperial Stout laat zich g...
  Binnenkort beschikbaar
  3,95

  De bijzondere smaak van Russian Imperial Stout

  Er zijn heel wat bijzondere bieren op de wereld. En Russian Imperial Stout is er daar zeker een van. Je zou misschien denken dat dit type bier in Rusland ontstaan is. Maar dat is niet het geval. Het is een bier dat in Engeland is gebrouwen, speciaal voor de Russische markt. Tsaar Peter was erg verzot op de cultuur in het westen van Europa. Hij bracht dus ook vele bezoeken aan de hoofdsteden van de landen aan die kant van het continent. In Londen kwam hij in aanraking met het stout bier. Hij was er zo van onder de indruk dat hij graag wilde dat dit bier naar Rusland geëxporteerd werd. Daar begonnen de Engelsen enthousiast aan. De hoge alcoholtolerantie van de Russen leidde er echter toe dat ze meer alcohol in het bier wilden zien. Hierdoor werd er een speciale versie van het Engelse Stout gebrouwen. Die werd door de Engelse brouwers Russian Imperial Stout genoemd. Waar het woord Imperial waarschijnlijk terugslaat op de invloed van Tsaar Peter op de export van het bier.

  Een bitter en donker biertje

  Russian Imperial Stout heeft een alcoholpercentage tussen de 7 en 12 %. Dat is dus behoorlijk fors. Ook heeft het bier een sterke en bittere smaak, met een IBU van 50 tot 90. Zoals elke stout is het bier erg donker. Door sommige bierdrinkers wordt dan ook beweerd dat het vooral geschikt is om tijdens de winter te drinken.

  Russian Imperial Stouts worden over de hele wereld gebrouwen

  Tegenwoordig worden er overal op de wereld Russian Imperial Stouts gebrouwen. De eerste Russische varianten vielen erg tegen, waardoor de productie lange tijd met name in Engeland plaatsvond. In België en Nederland zijn ook een aantal ambachtelijke brouwers die Russian Imperial Stouts maken.

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »