Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Fruitbieren kopen. Heel eenvoudig bij CraftOnly.nl

  De beste selectie Fruitbieren zoals o.a. kriek en cactus ale vind je op Craftonly.nl, voor liefhebbers, door liefhebbers. Alleen ambachtelijke bieren en de volgende dag geleverd. Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Helaas geen bieren gevonden...

  De beste fruitbieren bestel je bij Craft Only

  Het maken van een mooi fruitbiertje is een kunst op zich. In Vlaanderen houden bierbrouwers zich er gelukkig al eeuwen mee bezig. En ook uit ons eigen land komen heerlijke fruitbieren. Een voorbeeld van een schitterend fruitbiertje is Kriekenlambiek. Kriek is het Vlaamse woord voor zure kers. Zoals je al geraden hebt is Kriekenlambiek dus een bier waar kersen aan toegevoegd zijn. Voor de meeste fruitbieren wordt vruchten zoals kersen en perziken gebruikt. Maar het is ook niet ongewoon om frambozen, appel of banaan toe te voegen. Het fruit wordt doorgaans aan het einde van het brouwproces toegevoegd. Dat is vlak voordat het gisten begint. Het fruit dat in het bier zit kan hierdoor ook fermenteren. Fruitbier is dan ook heel wat anders dan Radler. Dat is meestal normale pils dat samen met frisdrank of vruchtenlimonade in een glas geschonken wordt.

  De vele smaken van fruitbier

  De beste fruitbieren hebben een unieke smaak. Het leuke aan fruitbier is dat het aantal creaties vrijwel onuitputtelijk is. Het type bier waaraan het fruit wordt toegevoegd kan namelijk verschillen. Pils wordt relatief vaak gebruikt omdat dit een redelijk neutrale smaak heeft. Hierdoor kan het fruit extra goed tot uiting komen. Maar fruit mixen met bijvoorbeeld een stout kan ook zeer verrassende en lekkere bieren opleveren. Er kan gebruikt worden gemaakt van hele vruchten, maar het toevoegen van het sap van een vrucht gebeurt tegenwoordig ook regelmatig.

  Laat je verrassen door fruitbier

  Sommige mensen zijn helemaal weg van fruitbier, terwijl anderen het idee niet zo zien zitten. Het bier is namelijk een stuk zoeter door het fruit. Maar omdat de mogelijkheden met fruitbier eindeloos zijn, zijn er ook ongelooflijk veel smaken. Hierdoor zit er voor iedereen een fruitbiertje tussen het assortiment dat lekker smaakt. Helemaal als dat assortiment zo uitgebreid is als bij Craft Only.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »