Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Speciaalbier op basis van kleur kopen

  Speciaalbier op basis van kleur kopen

  De kleur van bier zegt veel over de smaak

  Bier komt in allerlei soorten en kleuren. Als fervent bierdrinker is je dat waarschijnlijk al weleens opgevallen. Standaard pils heeft een soort gelige kleur. Dat is het meest gedronken bier in Nederland, en ook in grote delen van de rest van de wereld. De meeste grote biermerken gebruiken alleen natuurlijke ingrediënten. Aan de kleur van het bier kun je dus zien wat er zo ongeveer in zit. Uiteraard kan de smaak van bieren met dezelfde kleuren nog steeds sterk verschillen. Er kan ook onderscheidt gemaakt worden tussen heldere en troebele bieren. En dat zegt ook veel meer dan of je door het glas heen kunt kijken of niet. Een troebel bier heeft een andere consistentie. En dat draagt ook sterk bij aan de smaaksensatie. Witbier is bijvoorbeeld vaak troebel. Daardoor voelt dat heel anders aan in de mond dan een pilsje.

  Donkere bieren met bijzondere smaken

  Donker bier komt op een andere manier tot stand dan lichtere exemplaren. Dat kan komen door de ingrediënten, maar ook door het brouwproces. Een amber of bruin bier is vaak erg vol van smaak. Deze bieren zijn extra geschikt om tijdens de wat koudere dagen van het jaar te drinken. Een Rosé bier kan juist weer heel fris zijn. Deze zijn juist weer populair tijdens de zomer. Een bier dat met mout is gemaakt, is vaak relatief donker. Deze bieren hebben een rijke en diepe smaak. Russische en Ierse bieren hebben dikwijls een donkere kleur.

  Het uiterlijk van een bier is belangrijk

  Om op te vallen kunnen bierbrouwers kiezen voor een opvallende kleur. Inmiddels zijn er zelfs groene bieren op de markt. Met zo veel concurrentie is het soms nodig om op een excentrieke manier in het oog te springen bij potentiële afnemers. De kleur van het bier kan sterk bijdragen aan de image dat de drank heeft.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »