Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Speciaalbier op basis van land kopen

  Speciaalbier op basis van land kopen

  Landen met een speciaalbier cultuur

  Speciaalbier is heel anders dan de standaard bieren die gedronken worden. Pils wordt bijvoorbeeld vaak in grote hoeveelheden achterover geslagen. Je kunt er natuurlijk ook wel rustig van genieten. Toch is die de meest populaire drank tijdens evenementen, voetbalwedstrijden, festivals en carnaval. Speciaalbier kun je eigenlijk niet drinken zonder te proeven. De smaak is nog veel belangrijker. In een aantal landen is er een mooie cultuur ontstaan waar speciaalbieren op een ambachtelijke wijze worden gebrouwen.

  België is het speciaalbier land bij uitstek

  Als je een speciaalbier land uit moet kiezen, dan kan dat eigenlijk alleen maar België zijn. Nergens zijn de mensen zo verzot op een ambachtelijk gebrouwen biertje. De Belgen weten als geen ander te genieten van een biertje. Dat zie je terug in het aantal trappisten dat in dit land gevestigd zijn. België is een van de eerste landen die echt is gaan experimenteren met bier. Ze zijn een inspiratiebron voor veel brouwerijen in andere landen. Nederland is gelukkig relatief snel mee gaan doen met de traditie van onze buurlanden. Hierdoor worden er ook in Nederland al lange tijd heerlijke speciaalbieren gebrouwen.

  Speciaalbieren in andere landen

  Duitsland is ook een echt bierland. Maar hier ligt de focus vooral op pils. Verder is weizen natuurlijk een erg lekker speciaalbiertje. Engels bier heeft ook een uniek karakter, maar is in Nederland een stuk minder populair. Amerikaans bier is ook een opmars aan het maken. Hoewel Europeanen hier nogal wantrouwig tegenover staan. Het bier heeft de reputatie om vrijwel smakeloos te zijn. Bovendien zijn de productieprocessen in de Verenigde Staten alles behalve ambachtelijk. Gelukkig zie je daar ook steeds meer kleine brouwerijen ontstaan. Die hebben wel als doel om originele smaken te ontwikkelen. En een aantal daarvan hebben al een paar verrukkelijke biertjes gebrouwen.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »