Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

  Bird Brewery

  Brouwerij Bird Brewery. De Bird Brewery is in 2015 opgericht door de twee echte bierliefhebbers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. In 2016 kwam hun eerst bier genaamd rumoerige roodborst op de markt. Al de bieren van brouwerij Bird Brewery hebben namen die te maken hebben met vogels. Dat komt ook niet geheel als verrassing natuurlijk aangezien Toon meer

  Prijs

  -
  0 Producten

  Helaas geen bieren gevonden...

  Brouwerij Bird Brewery.

  De Bird Brewery is in 2015 opgericht door de twee echte bierliefhebbers Rik van den Berg en Ralph van Bemmel. In 2016 kwam hun eerst bier genaamd rumoerige roodborst op de markt. Al de bieren van brouwerij Bird Brewery hebben namen die te maken hebben met vogels. Dat komt ook niet geheel als verrassing natuurlijk aangezien de brouwerij ‘Bird Brewery’ heet. Deze liefde voor vogels komt vooral van Ralph van Bemmel af die op jonge leeftijd door zijn vader werd meegesleept in de wereld van vogels. Later kwam daar ook nog een liefde voor bier bij en dat resulteerde in brouwerij Bird Brewery. Beide mannen zijn biersommelier en hebben een grote voorliefde voor speciaal bieren. In 2017, twee jaar na oprichting, valt de brouwerij in de prijzen bij de Dutch Beer Challenge en worden ze verkozen tot beste nieuwkomer en zelf internationaal krijgen hun bieren prijzen. Vanaf 2019 is de brouwerij ook nog veel meer bezig met hun liefde voor vogels en natuur en doneren ze 1,2 miljoen liter drinkwater en worden er namens de brouwerij 10.000 bomen gepland. De passie voor duurzaamheid en het milieu past perfect bij de heerlijke bieren met vogelnamen.

   

  Soorten bieren

  Inmiddels heeft de Bird Brewery zo’n acht bieren in hun vaste assortiment en drie seizoens bieren. Onder de vast bieren bevinden zich: een IPA, een funky blond, witbier, session IPA, een saison, American amber, American brown, en zelfs een non-alcoholische white IPA. Deze bieren hebben ook de leukste namen, allemaal met een knipoog naar vogelsoorten: Zwaanzinnig, Fuut Fieuw, Dat Is Andere Koekoek, Nog Niet Naar Huismus, Vink Heerlijk, Nog Eendje, Rumoerige Roodborst en Non Alk. Dan zijn er natuurlijk ook nog de drie seizoensgebonden bieren. Dat is een lentebier genaamd Joehoe, een Herfstbock genaamd Lekkerinde Kauw, en een Winter Ale genaamd Apres Kievit. De brouwerij heeft dus echt al een gevestigde en award winnend assortiment in huis met verschillende bieren waar je als vogelliefhebber, maar ook gewoon als bierliefhebber, ontzettend van kan gaan genieten. Ook leuk natuurlijk om zo’n seizoens biertje mee te pikken als ze er zijn. Daar kan je immers niet het hele jaar door van genieten dus dat maakt ze extra speciaal.

   

  Duurzaamheid

  Zoals al eerder benoemd is deze brouwerij dus erg bezig met zijn voetafdruk op deze aarde en doet er veel aan om deze zo veel mogelijk te verkleinen. Inmiddels hebben ze al meer dan 70.000 bomen gepland. Ze planten namelijk voor elke 100 liter gebrouwen bier 1 boom. Dat zijn dus al erg veel gebrouwen liters heerlijk bier. Voor bier wordt natuurlijk ook erg veel water gebruikt om het te brouwen en daar wilde ze graag ook voor compenseren. Ze hebben nu inmiddels al meer dan 2,5 miljoen drinkwater gedoneerd zodat mensen in ontwikkelingslanden beter toegang krijgen tot drinkwater.

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »