Winkelwagen
Er zijn geen craftbieren in je winkelwagen gevonden...

Recept: IPA Mac ’n Cheese

Recept: IPA Mac ’n Cheese

De dagen zijn alweer langer aan het worden, maar het is nog niet gedaan met de kou. De zomer is nog lang niet in zicht en die hoek waar de kerstboom stond is ineens wel erg leeg. Daarom vonden wij dat het misschien eens tijd werd voor een beetje comfort food. Deze smeuïge IPA Mac n’ Cheese zal die leegte zeker een beetje opvullen. Warm, romig, en een goede bodem voor het weekend!

Grote kans dat je al eens gehoord hebt van deze Amerikaanse klassieker. We kunnen je desalniettemin verzekeren dat dit toch echt andere koek is. Ten eerste omdat we een poging doen enigszins gezond te zijn door er wat spinazie doorheen te roeren. Ten tweede omdat we er een speciaalbiertje in gooien. Gewoon, omdat het kan. 
 
Voor dit recept hebben we gekozen voor Hooglander IPA. Een speciaalbier met fruitige aroma’s en een bittere afdronk die dit recept een baldadige smaak geven, hoewel hij lichter is dan een normale mac n’ cheese. De krachtige smaak van deze IPA is niet te missen tussen al die gesmolten kaas. Lekker onderuit gezakt op de bank met deze Mac ’n Cheese en een Hooglander on the side is zeker niet slecht vertoeven. 
 
Maar let op! Dit recept is misschien niet voor iedereen weg gelegd.
7/7 mannen vond het wel lekker.
3/3 vrouwen vond het niet lekker.
 

Benodigdheden

- Oven
- Ovenschaal (20x30cm)
- Kookpan

 

Tijd 

Totale bereidingstijd: ongeveer een uur.

- Voorbereiding: 10 min
- Bereiding: 30 min
- Oven: 15-20 min

 

Ingrediënten

4 porties (of 2 als je grote honger hebt)

- 75 gr  Ongezouten roomboter
- 3 tenen Knoflook, fijngesneden 
- 100 gr  Spinazie, steeltjes verwijderd
- 500 ml  Volle melk
- 300 ml  Hooglander Indian Pale Ale 
- 275 gr  Macaroni
- 120 gr  Cheddar
- 250 gr  Mozzarella (uitgelekt) 
- Paneermeel

Bereiding

1. Verhit een grote kookpan op middelhoog vuur. Smelt de boter en bak de spinazie voor een minuut of 2, tot het geslonken is. Tip: voeg een scheutje olijfolie toe aan de boter, dan brand hij niet aan!

2. Voeg de fijngesneden knoflook toe en bak nog een minuutje mee.

3. Voeg eerst de melk toe, daarna het bier.

4. Breng zachtjes aan de kook, voeg dan de macaroni toe.

5. Laat het ongeveer 20 minuten zachtjes koken en roer regelmatig door.

6. Verwarm ondertussen de oven voor op 250°C (hete lucht).

7. Wanneer de macaroni bedekt is in saus voeg je de cheddar en 2/3 van de mozzarella toe. Roer voorzichtig maar goed door tot alle kaas gesmolten is.

8. Giet de Mac ’n Cheese in een ovenschaal en verkruimel daar de rest van de mozzarella overheen.

Maak het geheel af met paneermeel, zoveel als jij lekker vind. 

Zet in de oven voor ongeveer 15 minuten of tot de bovenkant goudbruin en krokant is. 

Heb je een andere IPA gekozen? Laat ons weten welke en hoe het was!
 
Mac and Cheese

Reacties

Wees de eerste om te reageren...

Laat een reactie achter
* Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.
* Verplichte velden
Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? Ja Nee Meer over cookies »