Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
    Rik - Donderdag 19 Juni 2019

    Alles over aromatische hoppen

    Zonder bier kun je geen hop maken. Daar komt nog bij dat er veel verschillende soorten hop zijn. Aromatische hoppen worden steeds meer gebruikt voor speciale biersoorten. Voor IPA wordt eigenlijk altijd al aromatisch hop gebuikt. Dat zijn hopsoorten die naast de bitterheid van de hop nog een smaak meebrengen. Bij IPA is dat vaak een de smaak van tropisch fruit. Tegenwoordig is er veel vraag naar nieuwe soorten bier. En het gebruik van aromatische hoppen is een natuurlijke manier om nieuwe smaken te ontwikkelen.

     

    Het doel van hop in je bier

    In vrijwel elk biertje zit hop. Volgens het Duitse Reinheitsgebot is het zelfs één van de drie toegestane bestandsdelen van pils. Zonder hop kun je eigenlijk geen bier maken. Want ook in alle speciaalbieren zit hop. Hop geeft een bier smaak. Het is voor een groot deel verantwoordelijk voor de bitterheid van bier. Daarnaast heeft het een benevelende werking. Als je flink veel hop opsnuift, dan zul je slaperig worden. Dit is ook een van de redenen waardoor je van het drinken van bier relatief sneller moe wordt dan van het drinken van andere alcoholische dranken.

     

    Steeds meer vraag naar lokale hop

    In Nederland zijn er de laatste jaren flink wat kleine bierbrouwers bijgekomen. Dat zijn eigenlijk allemaal ondernemingen van enthousiastelingen die op een ambachtelijke wijze bier willen maken. Zij zijn dag en nacht op zoek naar nieuwe, verrassende smaken. Aromatische hoppen kunnen voor die unieke smaak zorgen. Je ziet ook dat steeds meer brouwerijen gebruik willen maken van lokale hoppen. Hierdoor ontstaan er ook steeds meer telers die experimenteren met aromatische hopsoorten. De smaak van bier is continu in ontwikkeling. De vraag naar aromatische hoppen is daar een uitstekend voorbeeld van. Zo lang enthousiastelingen maar door blijven gaan met het brouwen van mooi bier, dan hebben bierliefhebbers een onuitputtelijke hoeveelheid bier om te proeven.

    Bier nieuwtjes

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »