Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Rik - Maandag 29 December 2022

  Welk bier bij stamppot? Ontdek de beste Bier&Spijs combinaties

  Ben jij op zoek naar een lekkere bier&spijs combinatie? Probeer dan eens één van deze 5 Hollandse stamppotten met bier. Elke stamppot heeft zijn eigen unieke smaak, die perfect past bij verschillende soorten bier. We geven je hieronder een overzicht van de 5 beste Hollandse stamppotten om te combineren met bier. Op deze manier kun je genieten van de perfecte maaltijd met een heerlijk biertje erbij.

  De beste Bier&Spijs combinatie van een stamppot met boerenkool en rookworst

  In de eerste plaats kun je kiezen voor een stamppot met boerenkool en rookworst. Deze stamppot heeft een krachtige en rokerige smaak, die perfect past bij een donker biertje. Probeer bijvoorbeeld eens een Porter of stout bier. Deze bieren hebben namelijk ook een krachtige en rokerige smaak, waardoor ze perfect aanvullend zijn aan de stamppot. Als je liever een lichter bier drinkt, kun je ook kiezen voor een blond bier. Dit type bier heeft namelijk een frisse en fruitige smaak, waardoor het perfect wat contrast biedt tegenover de krachtige rookworst. Op deze manier kun je toch genieten van een stamppot met boerenkool en rookworst, maar dan met een lichter biertje erbij.

  Stamppot met prei en ham

  Deze stamppot combineer je het best met een karakteristiek Duits bier, zoals bijvoorbeeld een Weizenbier. Dit type biertje heeft een fruitige smaak die goed past bij de prei in de stamppot. Ook de kruid- en ham smaak van de stamppot wordt op deze manier goed benadrukt.

  Stamppot met hutspot en goulash

  Dit is een typische Hongaarse stamppot, maar inmiddels wordt deze zo vaak in Nederland gegeten dat hij haast Hollands kan worden genoemd. Deze stamppot kun je combineren met een Hongaars biertje. Probeer bijvoorbeeld eens een Pilsner Urquell, dat is één van de bekendste Hongaarse pilsbieren. Deze biersoort heeft namelijk een kruidige en frisse smaak, die perfect past bij de hutspot. Ook een witbier is een goede Bier&Spijs combinatie bij deze stamppot. Dit type bier heeft namelijk ook een kruidige smaak, waardoor het perfect aanvullend is aan de hutspot. Bovendien heeft een Witbier ook een frisse en citrusachtige smaak, waardoor het de stamppot nog wat extra pit geeft.

  Stamppot met andijvie en worst

  Een Belgisch biertje past perfect bij deze Hollandse stamppot. Kies voor een speciaalbier uit Vlaanderen of Brabant, zoals bijvoorbeeld een trappist of abdijbier. Deze bieren hebben namelijk een krachtige en donkere smaak, die perfect past bij de stamppot. Ook een dubbel bier is een goede optie bij deze stamppot. Dit bier heeft namelijk ook een krachtige en donkere smaak, waardoor het de perfect aanvulling is voor de stamppot.

  Stamppot met rode kool en spekjes

  Het beste biertje om te combineren met deze stamppot is een winterbier, zoals bijvoorbeeld een Weizenbock of een Engels barleywine. Dit zijn namelijk sterk gebrouwen bieren, waardoor ze perfect passen bij de rode kool en spekjes in de stamppot. Ook een Rauchbier is een goede optie bij deze stamppot. Al met al is elk van deze opties een goede bier&spijs combinatie voor Hollandse stamppotten. Probeer daarom eens één van deze combinaties uit en geniet van de perfecte maaltijd.

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »