Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
    Maja - Dinsdag 19 Mei 2023

    Wat is typisch lentebier?

    De lente is eindelijk aangebroken en dat betekent dat het tijd is om te genieten van de zon, bloeiende bloemen en natuurlijk een koud, verfrissend biertje. Maar welk bier past het beste bij de lente? In dit blog zullen we enkele typische lentebieren bespreken die perfect passen bij het seizoen.

     

    Saison

     

    Een van de meest populaire lentebieren is saison. Dit bier is oorspronkelijk afkomstig uit Wallonië in België en werd traditioneel gebrouwen voor de seizoensarbeiders op het platteland. Het bier heeft een kruidige en fruitige smaak met een droge afdronk, en is meestal hoger in alcoholgehalte dan andere bieren. Het past perfect bij de lente dankzij zijn verfrissende smaak en lichte body.

     

    ne frisse Loemelaar - saison dry hop

     

    Witbier

     

    Witbier is een ander populair bier dat perfect past bij de lente. Het bier is van oorsprong Belgisch en wordt gebrouwen met tarwe, wat resulteert in een troebel uiterlijk en een lichte body. Het bier heeft een zoete, citrusachtige smaak en wordt vaak geserveerd met een schijfje sinaasappel. Het bier is verfrissend en gemakkelijk te drinken, waardoor het perfect is voor een lente-avond.

     

    Rabauw Witte Woesteling en Waterland marker maagd white ale

     

    IPA

     

    IPA’s zijn altijd populair geweest, maar in de lente krijgen ze een speciale twist. Lente-IPA’s zijn lichter en fruitiger dan hun winter- en herfsttegenhangers en hebben vaak tonen van tropisch fruit en citrusvruchten. Het bier is perfect voor een lente-barbecue of picknick en kan goed gecombineerd worden met gegrilde gerechten.

     

    Kees India Pale Ale

     

    Grisette

     

    Grisette is een licht, Belgisch bier dat oorspronkelijk werd gebrouwen voor de arbeiders in de steenkoolmijnen van Wallonië. Het bier heeft een laag alcoholgehalte en is licht en verfrissend, met een fruitige en kruidige smaak. Grisette past perfect bij de lente omdat het een gemakkelijk te drinken bier is dat ideaal is voor het warmere weer. Het is ook een geweldige keuze voor mensen die op zoek zijn naar een bier met een lager alcoholgehalte.

     

    Rabauw Jumping Puddles - Rabauw cadeau pack

     

    Fruitbieren

     

    Fruitbieren zijn perfect voor de lente omdat ze fris en fruitig zijn en passen bij de bloeiende bloemen en struiken. Fruitbieren zijn er in vele soorten en smaken, van aardbeien- tot perzikbier en alles daartussenin. Het bier is vaak zoet en heeft een laag alcoholpercentage, waardoor het perfect is voor een lenteavond.

     

    Floris Frambois - Belgian White Fruit Beer - Spannend & Anders bierpakket Groot

     

    Radler

     

    Radler is een Duits bier gemengd met limonade of frisdrank, en is perfect voor de lente omdat het verfrissend en licht is. Het bier heeft vaak een laag alcoholgehalte en is perfect voor mensen die niet zo van bier houden. Het bier kan worden gemengd met allerlei soorten limonade, waaronder citroen, grapefruit en sinaasappel.

    Bier nieuwtjes

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »