Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Rik - Vrijdag 30 Maart 2023

  Thuis brouwen met ingrediënten van SBI Homebrew

  Craftbier is enorm populair. Zowel het proeven en genieten van een goed glas bier, alsook het zelf brouwen in eigen keuken. Het ‘thuisbrouwen’ is voor veel bierliefhebbers een serieuze hobby of zelfs een eerste stap naar een eigen brouwerij. Dit vraagt om goede kwaliteit grondstoffen. Vanuit die gedachten is brouwingrediënten-groothandel Selected Brewing Ingredients BV met ‘SBI Homebrew BV’ gestart in 2020. Dezelfde kwaliteit mout, hop en gist als professionele brouwerijen gebruiken, maar dan in kleinere verpakkingen.

   

  Selected Brewing Ingredients, meer dan een groothandel

  Selected Brewing Ingredients is voor de meeste brouwers onder ons beter bekend als SBI. In 2009 zijn zij in het klein begonnen en inmiddels sinds oktober 2018 gevestigd in het Brabantse Veghel. Dankzij hun snelle en betrouwbare leveringen en een betrokken Customer Service is Rabauw Craft Beer al een aantal jaren klant.

   

  SBI is ooit begonnen met een missie om een ‘gat in de markt’ op te vullen. (Micro)brouwerijen moesten per volle vrachtauto bestellingen doen of je kon destijds alleen hele kleine hoeveelheden bestellen. Bij SBI is het al mogelijk om bijvoorbeeld hop te bestellen per 5 KG! Voornamelijk afkomstig uit Europa en Amerika.

   

  Heftrucks rijden tegenwoordig af en aan om de metershoge stellingen te vullen of juist om nieuwe orders te picken. “Voor 12 uur besteld, is de volgende dag al in huis!!” Als een verzending te laat komt kan een brouwerij stil komen liggen en dat is iets wat ze te allen tijden willen voorkomen. Dat vergt veel organisatie en discipline.

   

  Alleen de beste kwaliteit brouw ingrediënten worden ingekocht bij geselecteerde leveranciers van over de hele wereld. Het assortiment is dan ook enorm gegroeid de afgelopen jaren, in de breedte én diepte. Kortom: een ideale one-stop-shop voor B2B brouwerijen.

   

  SBI Homebrew

  Maak kennis met SBI Homebrew. De meest recente ontwikkeling van SBI. SBI Homebrew is de dochteronderneming van SBI. Oktober 2020 werd deze webshop voor particulieren gelanceerd. Een webwinkel waar iedereen online brouwingrediënten kan bestellen. Speciaal voor de (beginnende) hobby brouwer, maar ook verschillende (micro)brouwerijen kunnen hier naar harte lust bestellen met een scherpe prijs-kwaliteit verhouding dankzij de kennis en ervaring van SBI!

   

  Door middel van diverse zoekfilters kom je snel bij de brouw ingrediënten waarna je op zoek bent om dat ene unieke en smaakvolle biertje te brouwen. Of je nu op zoek bent naar een basismout, een speciale ‘Infusion Malt’ of misschien wel een karamelmout. Allemaal worden ze verpakt in kleinere hoeveelheden die geschikt zijn om kleinere batches te brouwen. Ook hebben ze 11 gram gistzakjes en hop pellets of hop bloemen die al verkrijgbaar zijn vanaf 100 gram.

   

  Naast de basisgrondstoffen shop je in de one-stop-shop van SBI Homebrew ook Kruiden & Smaakstoffen. Het alsmaar groeiende assortiment bevat inmiddels ook professionele Reiniging & Desinfectie, flessen en kroonkurken. Dit maakt SBI Homebrew een ideale ‘one-stop-shop’. De meest recente toevoeging is Apparatuur & Accessoires. Denk hierbij aan verschillende basis benodigdheden zoals een flessenborstel, aftapkraan, spatel en bijvoorbeeld een waterslot.

   

  Maar niet geheel onbelangrijk staat het sociale en duurzame aspect van ondernemen ook erg hoog in het vaandel. Het pand wat in 2018 is opgeleverd voldoet aan de strengste milieueisen en is voorzien van warmtepompen en speciaal geconditioneerde gekoelde opslagruimtes. Daarnaast kiezen zij er bewust voor om te werken met product- en transportverpakkingen met een FSC-Keurmerk.

   

  Vanaf eind 2022 is SBI Homebrew overgestapt op koeriersdienst: Groenbezorgen. Een ‘groen’ peloton fietskoeriers met als missie minder auto’s binnen de bebouwde kom, een schoner milieu en een prettiger straatbeeld. Ook is er ruimte in het magazijn van SBI Homebrew voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij krijgen de kans om zicht te ontwikkelen en (naar eigen kunnen) optimaal te presteren.

   

  Bierbrouw pakketten

  Ten slotte hebben we nog een leuk nieuwtje. Ondanks het feit dat deze shop ontzettend gegroeid is in slechts 2 jaar tijd, zullen ze binnenkort bier brouw startpakketten toevoegen aan het assortiment! Een grote stap vooruit waarbij ze ook de mensen van dienst kunnen zijn die interesse hebben in het brouwen hun een eigen biertje. To be continued…

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »