Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Maja - Vrijdag 5 Maart 2023

  Supermarktbier of ambachtelijk bier?

  Als je wel eens bier drinkt, ben je waarschijnlijk bekend met de keuze tussen een supermarktbier en een ambachtelijk bier. Hoewel beide typen bier dezelfde basis ingrediënten hebben, zijn er aanzienlijke verschillen in de kwaliteit, smaak en ervaring tussen beide. We begrijpen dat het verleidelijk is om te kiezen voor goedkoop bier als je op zoek bent naar een biertje. Vaak zijn er in de supermarkt tal van bier aanbiedingen te vinden die je verleiden om te kiezen voor de goedkoopste optie. Maar wees gewaarschuwd: goedkoop bier is vaak niet de beste keuze als je op zoek bent naar kwaliteit en smaak. In deze blog zullen we de belangrijkste verschillen tussen supermarktbier en ambachtelijk bier bespreken.

  Efficiëntie of creativiteit?

  Om te beginnen worden supermarktbieren vaak op grote schaal geproduceerd met behulp van industriële processen.

  Het doel van deze processen is om zo efficiënt mogelijk bier te produceren met een constante smaak en kwaliteit. Deze efficiëntie komt echter vaak ten koste van de kwaliteit en smaak van het bier, omdat er weinig ruimte is voor creativiteit en experimenten met ingrediënten en bouwtechnieken.

  Aan de andere kant worden ambachtelijke bieren met de hand gemaakt door kleine brouwerijen. Deze brouwerijen hebben vaak een passie voor bier en willen unieke interessante smaken creëren. Dit betekent dat ze meer tijden en aandacht kunnen besteden aan het brouwproces en meer vrijheid hebben om te experimenteren met ingrediënten en technieken.

  Versheid

  Een ander belangrijk verschil tussen supermarktbieren en ambachtelijke bieren is de versheid. Supermarktbieren worden vaak langdurig opgeslagen voordat ze in de schappen terechtkomen, terwijl ambachtelijke bieren vaak vers en lokaal verkrijgbaar zijn. Dit betekent dat ambachtelijke bieren over het algemeen beter smaken en meer karakter hebben dan supermarktbieren.

  De bier aanbiedingen in de supermarkt zijn vaak bedoeld om oude voorraden weg te werken. De kans is dus groot dat de aanbiedingen bier allesbehalve vers bier bevatten. Ze liggen al langere tijd in de schappen en zijn daardoor niet meer zo lekker als vers bier.

  Prijs

  Daarnaast is er ook nog een verschil in prijs. Supermarktbieren zijn over het algemeen goedkoper dan ambachtelijke bieren, omdat ze op grote schaal worden geproduceerd en daardoor goedkoper kunnen worden verkocht. Ambachtelijke bieren daarentegen zijn duurder omdat ze met de hand worden gemaakt en vaak worden geproduceerd in kleinere hoeveelheden.

  Als je echt op zoek bent naar een smaakvolle bierervaring, is het dus verstandig om te investeren in een ambachtelijk bier. Het is misschien duurder dan een bier aanbieding in de supermarkt, maar het zal je zeker meer voldoening geven. Bovendien zijn er ook veel ambachtelijke brouwerijen die hun bieren tegen een redelijke prijs aanbieden, waardoor het mogelijk is om een goede deal te vinden.

  Kortom, hoewel supermarktbieren en ambachtelijke bieren dezelfde basis ingrediënten hebben, zijn er belangrijke verschillen in kwaliteit, smaak, prijs en ervaring. Als je op zoek bent naar een unieke en smaakvolle bierervaring, is het de moeite waard om te investeren in een ambachtelijk bier.

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »