Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
    Rabauw Craft Beer - Donderdag 19 April 2021

    Rabauw opent nieuwe brouwerij in Eindhoven

    Precies twee jaar geleden richtte Rabauw, destijds nog onder de naam Vagabond, met dat motto een brouwerij aan het Ridderplein in Gemert op.

     

    ‘’Dromen is leuk, maar soms moet je gewoon doen!’’. Precies twee jaar geleden richtte Rabauw, destijds nog onder de naam Vagabond, met dat motto een brouwerij aan het Ridderplein in Gemert op. Een monumentaal woonhuis werd omgetoverd tot brouwschuur. Een sociale onderneming die samen met hun werknemers, Rabauwers, bieren brouwt en hiermee deze doelgroep meer kansen biedt om mee te doen in onze maatschappij, meer kansen biedt op de arbeidsmarkt.

     

    De Witte Woestaard, Trotse Tripel, You’ll Never Bock Alone, Vrolijk Gerstfeest en andere bieren hebben hun weg afgelopen jaren goed weten te vinden naar bierdrinkers in onze regio en de rest van Nederland. Tegelijkertijd hebben een twintigtal werknemers kans gekregen om zich te ontwikkelen binnen de brouwerij en zijn er een aantal doorgegroeid naar een vaste baan binnen Rabauw of elders.

     

    Inmiddels is het tijd voor de volgende stap: deze zomer opent Rabauw op Strijp-S in Eindhoven een nieuwe brouwerij met proeflokaal én Rabauw Academy: een interne opleiding waarmee Rabauw nog meer wil inzetten op de ontwikkeling van haar werknemers. In Eindhoven gaat Rabauw een intensieve samenwerking aan met zorgverlener Futuris. De locatie op Strijp-S gaat plek bieden aan meer dan 50 werknemers: reguliere werkplekken, dagbesteding, leerwerk en re-integratieplekken in de horeca, brouwerij en distributie. “Een nieuwe partner; we hebben er het volste vertrouwen in om samen met Rabauw iets moois te kunnen bieden voor onze deelnemers” aldus Iwan van Hagen van Futuris.

     

    Rabauw Strijp-S Eindhoven

     

    Een bijzondere stap, in Corona-tijd. ‘’Dat Corona iedereen raakt is duidelijk. Maar wij hebben ervaren dat de Corona-crisis sommige mensen nóg harder raakt: ongelijkheid wordt steeds groter en de kansen op onze arbeidsmarkt worden voor bepaalde doelgroepen nóg kleiner. Dat sterkt ons in onze missie om op te komen voor deze doelgroep, om onze arbeidsmarkt te veranderen, om hun potentie niet te verspillen maar op de juiste manier in te zetten‘’ aldus Ad Penninx, een van de oprichters van Rabauw.

    ‘’Corona heeft ons als bedrijf natuurlijk ook geraakt: onze brouwerijwinkel moest sluiten, horeca-inkomsten vielen weg. Maar aan de andere kant bracht het ook veel moois: onze online verkopen, met name via onze webshop CraftOnly.nl, zijn ontzettend hard gegroeid’’ vult Rik Feijen aan. “We hebben hierdoor ook een samenwerking kunnen opzetten met Scalabor en Fietskoeriers.nl, waardoor we onze bierpakketten voortaan groen kunnen gaan bezorgen door heel Nederland.” Gijs Verhagen: ‘’dit hadden we niet in ons eentje kunnen doen, door de samenwerking met Rabo Foundation, Rabobank Helmond Peel Noord, Stichting DOEN, Instituut Gak en Anton Jurgens Fonds konden we onze ambitieuze plannen voor Eindhoven, Gemert en duurzame pakketbezorging ook financieel mogelijk maken.’’

     

    Zie hier ons hele Rabauw bierassortiment: Rabauw bieren

     

    Rabauw Craft Beer Gemert

    Bier nieuwtjes

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »