Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
    Maja - Donderdag 19 Maart 2023

    Het verschil tussen lente- en winterbier

    Nu de winter officieel voorbij is en de lente is begonnen, is het tijd om ons af te vragen wat het verschil is tussen lentebier en winterbier. Hoewel bier het hele jaar door kan worden gedronken, zijn er bepaalde seizoensgebonden smaken en stijlen die meer geschikt zijn voor bepaalde tijden van het jaar.

     

    Winterbier

    Winterbier wordt traditioneel gebrouwen om te worden gedronken tijdens de koude wintermaanden. Het is meestal donker van kleur en zwaarder van smaak dan andere bieren. Winterbieren hebben vaak een hoog alcoholpercentage en een volle body. Dit komt omdat ze zijn gebrouwen met extra mout en suikers om ze extra smaak en body te geven.

    Winterbieren hebben ook vaak smaken die passen bij het seizoen, zoals kruidnagel, kaneel, gember en andere specerijen. Deze specerijen geven het bier een warme en rijke smaak die perfect past bij de koude winteravonden. Populaire voorbeelden van winterbier zijn stout, porter, bockbier en quadrupel.

     

    Lentebier

    Lentebier is daarentegen lichter en fruitiger van smaak dan winterbier. Het is meestal gebrouwen met lichtere moutsoorten en heeft een lager alcoholpercentage. Lentebieren hebben vaak frisse, fruitige smaken die passen bij het ontluikende nieuwe leven van de lente. Populaire voorbeelden van lentebier zijn saison, weizenbier, grisette en fruitige IPA’s.

    Een erg lekkere, vers gebrouwen lente grisette is op onze website te verkrijgen onder de naam Jumping Puddles. Neem zeker even een kijkje!

    Lentebier heeft meestal ook een lichtere kleur dan winterbier en wordt vaak gebrouwen met behulp van bloemen, zoals rozen of viooltjes. Dit geeft het bier een subtiele bloemige smaak die perfect past bij het nieuwe leven en de frisheid van de lente.

     

    Kortom, het verschil tussen winterbier en lentebier ligt in de smaak, het alcoholpercentage, de kleur en de ingrediënten. Winterbier is donkerder, zwaarder en voller van smaak, terwijl lentebier lichter en fruitiger is. Beide bieren hebben hun eigen unieke smaken en passen bij de seizoenen waarin ze worden gedronken.

    Proost op de lente en geniet van een heerlijk glas lentebier!

    Bier nieuwtjes

    Recente artikelen

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »