Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Joyce - Vrijdag 27 April 2022

  Frisdrankrevolutie: Craft Soda’s

  Met het verhaal achter de opkomst van craft beer zijn we inmiddels wel bekend. Na een decennialange verwoestijning van het bierlandschap kwam daar met de opkomst van craft beer verandering in. Het bieraanbod werd verbreed en verdiept. Alle smaken zijn inmiddels wel een keer gebrouwen, en we zijn van de noord tot aan de zuidpool massaal aan het brouwen geslagen. Naast deze smaakvolle bieren, zijn er stilletjes aan ook steeds meer smaakvolle soda’s op de markt gekomen.

   

  Dat is niet zo gek vinden wij. De consument is zich inmiddels bewust van het belang van een rijk landschap aan aanbieders van een bepaalde drank. En zoals we liever niet alleen maar bieren drinken van AB Inbev, willen we tegenwoordig ook niet alleen maar suikerbommen van Coca Cola drinken. Daar zijn de craft soda’s producenten slim op ingesprongen en er worden de lekkerste en meest bijzondere smaakcombinaties gemaakt, zonder de vieze nasmaak van multinationals

   

  Geboren in Duitsland

  Waar de craft beer revolutie startte in Amerika, ligt de oorsprong van craft soda’s in Duitsland. Enkele grondleggers van de tegenbeweging in de wereld van frisdrank zijn bijvoorbeeld merken als Cucumis, fritz-kola en Wostok. Je ziet deze merken ook aangeboden in de hippere horecazaken in Nederland.

   

  Bijzondere ingrediënten

  Net zoals bij craft beer worden er bij het maken van craft soda’s de meest bijzondere combinaties gemaakt en met eerlijke ingrediënten gewerkt. Een mooi voorbeeld hiervan is Kumasi Drinks, een in Amsterdam gevestigd bedrijf die heerlijke drankjes maakt van het restproduct van de chocolade-industrie: het vruchtvlees wat rondom de chocoladebonen zit. Dit is verrassend tropisch van smaak. De cacaoboeren hebben er ook een extra inkomen door, en dus draagt het ook bij aan een groter en maatschappelijk doel.

   

   

  Een ander bedrijf wat zich onderscheidt door de ingrediënten die ze gebruiken zijn de Roze Bunker Fruitslagers. Een vooruitstrevend siropenproducent uit Culemborg. De siropen worden gemaakt van vers fruit en verse kruiden die worden geoogst bij de biologische boer, of worden gered uit de container. De siropen van Roze Bunker staan bekend om hun bijzondere ingrediënten en combinaties zoals peer/munt en dragon/azijn.

   

  Mixologisten

  Crafty soda’s zijn ook erg populair onder de liefhebbers van mixology ofwel cocktails. De ambachtelijke frisdranken hebben namelijk vaak een wat interessantere en meer gelaagde, complexe smaak dan de standaard frisdranken uit de supermarkt. Maar de bijzondere siropen en frisdranken openen ook een deur naar een wereld met een groter aanbod aan alcoholvrije drankjes en cocktails. Iets wat in de 99 problems but a hangover ain’t one beweging al gretig zijn aftrek vindt.

  Welke craft soda’s vind jij dat we op craft only zouden moeten aanbieden? Laat het weten in de comments!

   

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »