Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters
  Ellie Bolouse - Donderdag 30 Juni 2020

  Door de glazen het bier niet meer zien [bierglazen deel 3/3]

  En dan nu het echte werk. Deze glazen zijn bijzonder genoeg dat ze een geheel nieuw genre glazen innemen. Voor de fijnproever zullen ze onmisbaar zijn. Misschien heb je ze zelfs al in je collectie zitten. Deze speciaal glazen niet missen als je een enthousiaste Untappd gebruiker bent. Mocht je niet weten waar deze kleine glaasjes eigenlijk goed voor zijn, bij deze.

   

   

  AnDerAnDer glas

  Speciaal ontwikkeld door bier sommelier André Köppen en bier consultant Derek Walsh (vandaar de naam), is dit hét glas voor het proeven van speciaalbier. Door de slanke hals boven de ronde bolling blijven de aroma’s goed hangen wat de geur extra intens maakt. De mousseerringen onder in het glas zorgen voor de ultieme schuimkraag. Als je het nut niet helemaal in ziet van zo’n relatief klein, ongemakkelijk glas, probeer dan zelf eens een IPA uit een pint glas, en daarna uit een AnDer. Je zult ongetwijfeld merken hoe de AnDer de aroma’s echt geen enkele kans geeft een andere kant op te gaan dan direct je neus in, en dat proef je.

   

   

  TeKuTeKu glas

  In Italië willen ze niks weten van een ander proefglas dan de TeKu. Geboren en getogen in Italië, dit is hét officiële Italiaanse bier proefglas. Ontwikkeld door Teo Musso en Kuaska, geproduceerd door Rastal. Er zijn maar weinig bieren die in dit glas niet tot hun recht komen. De enige uitzonderingen zijn lagers en pilsener. Grote kans dat je voor die bieren toch het geduld niet hebt om ze uit een TeKu te drinken. Hij oogt een beetje als een wijnglas, met zijn brede onderkant die naar boven toe steeds smaller wordt. Alleen de AnDer kan tippen aan de smaakervaring. Maar door de bredere opening drinkt de TeKu net wat fijner. Als je dan toch liever net iets grotere slokken neemt maar wel het meeste uit je speciaalbier wil halen, is dit misschien wel het perfecte glas voor jou.

   

  Geen van beide glazen zijn ideaal als je een keer zin hebt om het eens flink op een zuipen te zetten. Maar goed, dan pak je hopelijk ook niet dat prachtige speciaalbiertje. Die verdient het namelijk echt om in het juiste glas geschonken te worden en te leven. Heb je een dapper hart en wil je ze toch betrekken bij de wat wildere feesten, wat dacht je van TeKu Bierpong? Wel op eigen risico!

   

  Over feesten en speciale glazen gesproken, er zijn tegenwoordig talloze brouwerijen die proeverijen en rondleidingen aanbieden en je graag laten zien wat er allemaal bij komt kijken om een speciaalbier te brouwen. Mocht je geen zin hebben om je behoorlijk te gedragen maar wil je toch graag een keer een proeverij meemaken, dan kun je die ook gewoon zelf organiseren. Je weet nu precies welke jasjes bij welke bier hoort. Maar als je het goed wil doen kies je dus voor een echt proefglas!

   

  Minstens zo belangrijk is de verzorging van je bierglazen. Hier later meer over. Voor nu, het belangrijkste is dat je glas altijd vetvrij is. Maar stop ze nooit in de vaatwasser! Het beste is om je bierglazen met de hand af te wassen, met lauw water en een beetje soda. Daarna droog je het, glas af met een poleerdoek, maar een gewone vaatdoek die stofvrij is en geen pluisjes achterlaat kan de taak ook prima aan.

   

  Hoeveel van de glazen heb jij eigenlijk al in de kast staan?

  Bier nieuwtjes

  Recente artikelen

  Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »