Klantenservice     ★★★★★ (9,2/10)
0
Sluiten

Alle bieren

Filters

    Plus- en minpunten

    Volgens onze bierspecialist
    • Samengesteld door echte brouwers
    • Topkwaliteit ingrediënten (geen extracten!)
    • Goede basisrecepten die altijd lukken
    • Inspiratie om het recept naar eigen hand te zetten
    • Superduidelijke handleiding
    • Je kunt het bier niet meteen opdrinken

    Omschrijving

    Zelf bier brouwen: maak je eigen lievelingsbier

    Heb jij altijd al eens je eigen bier willen brouwen? Maar weet je niet goed waar je moet beginnen? Met ons bierbrouw pakket basic maak jij in een handomdraai jouw nieuwe favoriete biertje. Met onze stap-voor-stap handleiding en topkwaliteit ingrediënten en accessoires heb je meteen alles wat je nodig hebt in huis om een perfect biertje te brouwen. Het enige wat je nog hoeft te doen is te kiezen welke stijl je gaat maken en wat potten en pannen verzamelen. Maar liefst 5 Liter bier, zelf gebrouwen!

    Thuis bier brouwen

    Bierbrouw pakket: type 'Basic' 

    We hebben verschillende type bierbrouw pakketten in ons assortiment. Zo verkopen we ons bierbrouw pakket basic tegen een hele aantrekkelijke prijs. In dit bierbrouw pakket zitten de volgende onderdelen

    ✅ Mout✅ Kraantje
    ✅ Hop✅ Waterslot
    ✅ Gist✅ Desinfectiemiddel
    ✅ Vergistingsemmer✅ Handleiding & Recept

    Let op: dit uitpak filmpje is van onze luxe variant 

    Zelf je eigen bier brouwen met de Bierbrouw pakket Basic

    Met een bierbrouw pakket kun je zelf je eigen biertjes brouwen. Dit is erg leuk om samen te doen met vrienden of familie. Maar je kunt het natuurlijk ook zelf doen om te experimenteren met nieuwe smaken die je uit het bier kunt halen. Zelf brouwen van bier is erg leuk en het geeft je inzicht in hoe de echte bierbrouwers het doen. Je zult hiermee leren hoe verschillende smaken tot stand komen en je krijgt meer waardering voor het vak. In dit pakket kun je alles vinden om zelf heerlijk bier te brouwen.

    Wat zit er in de bierbrouw pakket Basic?

    In dit pakket zul je alles vinden wat je nodig hebt om zelf een bier te brouwen. Wat er in een pakket zit, hangt af van welk soort pakket je neemt. In de basic pakket zul je Mout, hop en gist vinden. Dit zijn de basis ingrediënten die je nodig hebt voor het brouwen van je eigen bier. Naast deze ingrediënten zul je ook alle hulpmiddelen vinden waarmee je het bier kunt gaan brouwen. Zo is er een vergistingsemmer meegeleverd dat komt met een kraantje en een waterslot. Ook zul je er desinfectiemiddel vinden en natuurlijk de handleiding met het recept. Het pakket is samengesteld door echte bier experts waardoor je ervan verzekerd bent dat je een hoge kwaliteit biertje kan brouwen. Alle ingrediënten die worden geleverd zijn vers. Er wordt daardoor ook echte mout en hop gebruikt voor het brouwen van je persoonlijk biertje.

    bier brouw pakket

    De instructies volgen

    Het is belangrijk dat je goed de instructies volgt voor het brouwen van het biertje. Hoewel het bierbrouw pakket alles meelevert waarmee je succesvol een biertje kunt brouwen, kan het ook mislukken. Dit komt doordat de handleiding niet goed wordt gevolgd. Het is daarom belangrijk dat de handleiding goed wordt gevolgd om succesvol een biertje te brouwen. In het pakket zul je alles vinden om het voorgeschreven recept te brouwen. Maar je kunt natuurlijk ook zelf je eigen recept gebruiken. Zorg er daarbij wel voor dat je genoeg kennis en ervaring hebt bij het brouwen van jouw bier. Het brouwsel kan namelijk makkelijk mislukken wanneer je niet goed de instructies volgt.

    Soorten biertjes brouwen

    Er bestaan natuurlijk meerdere soorten bieren. Een bierbrouw pakket kan daarom ook in meerdere soorten voorkomen waardoor je verschillende soorten biertjes kunt brouwen. Zo kun je kiezen uit een pakket waarmee je blond bier mee kan brouwen bijvoorbeeld. Blond bier heeft een licht zoete en droge smaak en heeft een lage bitterheid. Ook kun je kiezen uit Tripel bier. Tripel is een biersoort die vaak zwaar bovengistend is. Dit biertje heeft een erg complexe smaak. Porter is een biersoort waarbij veel hop en bruine mout wordt gebruikt. Andere opties die je hebt voor bierbrouw pakketten zijn weizen en IPA bier. Ieder soort biertje wordt op een andere manier gemaakt en heeft een andere samenstelling van ingrediënten. Hoe ieder biertje gemaakt moet worden, wordt weergegeven in een recept. Het recept wordt meegeleverd met het pakket.

    Nog vragen over het bierbrouw pakket?

    Hieronder de meest gestelde vragen:

    Hoe veel liter bier krijg ik uit één bierbrouw pakket?  

     

    Met één bierbrouw pakket, kan je 5 Liter bier brouwen. Genoeg om niet alleen jezelf, maar ook je vrienden te verrassen met een zelfgemaakt biertje.

     

    Zit er echte mout of moutextract in het bierbrouw pakket?  

     

    Het brouwpakket is samengesteld door echte brouwers en mensen met heel veel passie voor bier en brouwen. Niet gek dus dat er alleen gebruik wordt gemaakt van echte mout in het brouwpakket, en niet de moutextracten die er elders aangeboden worden. Ook zit er echte hop in het pakket.

     

    Zit er een handleiding bij het bierbrouw pakket?  

     

    Ja, we hebben een uitgebreid geteste handleiding bij het pakket waarmee ook het bier wat jij gaat brouwen prima zal lukken. Mocht je vragen hebben tijdens het brouwen mag je natuurlijk ook altijd ons een chatbericht sturen, en dan proberen we je verder te helpen. Via craftonly.nl/brouwen kun je ook de antwoorden op jouw vragen vinden bij de categorie ‘troubleshooting’.

     

    Kan het brouwsel mislukken?  

     

    Ja, als je je niet goed aan de handleiding houdt kan het bier mislukken. Staat je bier bijvoorbeeld te koud tijdens de vergisting zal het bier niet helemaal uitgisten. Via craftonly.nl/zelf-bier-brouwen hebben we wel een overzicht met veelgemaakte fouten en de bijbehorende oplossingsrichtingen staan.

     

    Moet ik het bierbrouw pakket in de koelkast bewaren?   

     

    Het brouwpakket is een vrij grote doos. Het brouwpakket in de koelkast bewaren als geheel is niet zo haalbaar, maar we raden wel aan de gist en hop er direct na ontvangst van het pakket uit te halen en in de koelkast te bewaren tot je het gaat gebruiken. Zo blijft de smaak, aroma en effect het beste bewaard!

     

    Kan ik mijn eigen bierrecept brouwen?  

     

    In onze bierbrouw pakketten vind je de ingrediënten naar een van onze recepten. We geven via craftonly.nl/zelf-bier-brouwen wel een aantal inspirerende variatie ideeën. Wat denk je bijvoorbeeld van een porter met gember en sinaasappel? Maar het staat je natuurlijk vrij om een eigen draai te geven aan onze recepten. Graag zelfs! En we zijn daarna natuurlijk super benieuwd naar het recept.

    Zelf blond bier brouwen met het blond bierbrouw pakket

    Het bierbrouw pakket voor blond bier is perfect voor de bierliefhebbers die van een lichte en verfrissende smaak houden. Het is een echte "blondine" onder de bieren, net als de meeste blondines is het niet te bitter of te sterk, maar gewoon perfect om te genieten op een zonnige dag.

    Met dit pakket kun je eenvoudig thuis je eigen blond bier brouwen, zonder dat je de deur uit hoeft. Geen gedoe met grote brouwketels of speciaal gereedschap, gewoon alles wat je nodig hebt in één pakket. Het enige wat je nog nodig hebt is een beetje geduld, want zoals bij elke goede dame duurt het even voordat ze klaar is.

    Dus, trek je brouwersschort aan, zet je favoriete muziek op en begin aan het brouwproces. Voeg de ingrediënten toe volgens de gebruiksaanwijzing en wacht geduldig totdat het bier klaar is. En als je echt wilt imponeren, nodig dan je vrienden uit voor een proeverij. Laat hen proeven van je zelfgemaakte blond bier en wie weet, misschien word jij wel de nieuwe brouwer in de buurt.

    Maar let op, want zoals met alles, teveel blond bier drinken kan leiden tot dronken gedrag en dronken beslissingen. Dus drink met mate, want je wilt niet dat je brouwerij in de problemen komt omdat je dronken het hele dorp hebt aangeschoten.

    In het kort, het bierbrouw pakket voor blond bier is een geweldige manier om thuis je eigen bier te brouwen, met een heerlijke, lichte smaak. Dus pak je brouwersschort, nodig je vrienden uit en begin aan de brouwerij-avonturen!

    Toon meer

    Wat zeggen onze klanten?

    Tevreden klanten CraftOnly.nl

    Informatie

    Bierstijl
    Blond, tripel, porter, weizen of IPA
    Inhoud pakket
    Mout, hop, gist, vergistingsemmer, kraantje, waterslot, desinfectiemiddel, handleiding en recept
    Hoeveelheid
    5 liter bier (ongeveer 15 flesjes)
    Cadeautje?
    Voeg een gratis handgeschreven kaartje toe

    Reviews

    0 van 5
    Review plaatsen
    5 van 5
    Voor de eerste keer mijn eigen Tripel gebrouwen! Heel leuk om zo te weten te komen wat er allemaal komt kijken bij het brouwen van een bier en daarbij geeft het je ook de vrijheid om te experimenteren. Dit brouwpakket geeft alle handvatten om een mooi bier te brouwen met normale spullen die vrijwel iedereen in huis heeft en daarbij doe je het toch helemaal zelf.

    Suggesties

    Vergelijkbare producten

    Door het gebruiken van onze website, ga je akkoord met het gebruik van cookies om onze website te verbeteren. Dit bericht verbergenMeer over cookies »